Vårkänslor!

Nu när solen lyser kan man ju inte låta bli att njuta lite extra av hästlivet, aprilvädret till trots ;).
Ponnyerna har tillsammans med Sussie fått sina första riktiga uteritter och vi hoppas få många fler under våren eftersom det är nyttigt på många olika vis att rida ut, Hästarna lär sig hitta sina fötter, blir starkare i rygg och leder samt gladare i humöret. Som ryttare är det viktigt att lära sig kontrollera hästen i alla olika moment som god hästhållning kräver och där ingår ridning i terräng mycket väl.
Med handen på hjärtat – vad är bättre än att cantra (galoppera lugnt och stillsamt, ett steg i taget ni vet) längs en vårmjuk och fin väg på järvafältet? Eller för den delen trava och rida lätt, och då vara noga med att ofta byta sittben för en liksidigare häst! Och ryttare!
Som ryttare blir man tryggare i sig själv när man känner att man klarar av att hantera hästen i just det momentet också, det är ofta blandat med lite skräckblandad förtjusning till en början men efteråt är alla rörande överrens om att det var superhärligt! Vad kan det bero på tror ni? Ta en funderare!

Det tråkiga med våren är alla småsår som hästarna får när de vistas ute i hagarna på dagen och kivas med varandra på gott och ont. Det bästa med etta är att de allra flesta har kivats färdigt då de är redo för lektion. Och kan då vara mer fokuserade på sin ryttare gentemot om de inte hade fått vara ute under dagen och gjort upp kring ledarskapsfrågan.
Tyvärr så leder ju en del sparkar till sår av lite rejälare karaktär. Vi får många frågor kring dessa frågor och här är en bra artikel att läsa kring ämnet för ändå lite mer matnyttig info än vad din ridlärare kanske hinner ge dig precis innan lektion. Det allra viktigaste är att ni ryttare hjälper oss att göra rent såret efter lektionen OM det är ett sår vi har lagt märke till, en del sår är ju så himla små men kan orsaka stora problem i en förlängning.
När man gör rent ett sår av lite enklare karaktär räcker det oftast med ljummet vatten och eventuellt lite såpa om det är mycket lera runt omkring.

Kom ihåg att under påsken: fredag -måndag så är lektionerna inställda och det är kursverksamhet, därefter är det ridning som vanligt så kom ihåg att lämna återbud om du reser bort! Telefonnumret för återbud är 6269652.

Glad Påsk alla häxor! Och trollkarlar? eller vad heter påskmännen? Häxfördrivare månne?

// Jeanette

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s