Föreläsningsserien kring Mental Träning

Under våren nu startade vi upp med en föreläsningsserie kring mental träning. Vi hade två externa föreläsare med andra specialidrotter och kompetens än ridning. Det var oerhört intressant att höra utifrån andra synvinklar på ämnen som rädsla och prestation.

Image

Robin Dahlberg Foto: Frida Ejneborn

Robin Dahlberg med mångårig kompetens och erfarenhet från klättringens värld besökte oss och pratade kring hur han jobbar med rädsla både hos sina adepter samt hos sig själv på speciellt utsatta leder. Jag tycker själv att man fick mycket information och kunde dra tydliga paralleller kring vår egen idrott och rädslan som utspelar sig där. Trots allt så yttrar sig rädslasnarlikt vad vi än befinner oss i försituation, knepet är bara att kunna bemästra sig själv i dessa situationer. Robin passade även på att få en första ridtur – han åkte ett varv på Major. Och satt dessutom upp med en sådan snits så jag själv blev imponerad. Han såg allt lite rädd ut då Robin, men klarade det galant.

Image

Erik Fredriksson Foto: Frida Ejneborn

Erik Fredriksson med specialkompetens från kampsportens värld delgav oss information kring prestation och miljön vi befinner oss i för tillfället. Hur ser det ut omkring oss? Hur är vi mot varandra? Hur skapar vi samhörighet som grupp gentemot andra? Hur syns det att vi hör ihop? Hur jobbar vi med laganda?
Erik jobbar till vardags med elitidrottare och deras träning. Han gav även snabb analys kring hur det är ställt på organisationsnivå kring specialförbunden och samarbete med SOK osv, vilket inte är helt tokigt då man sällan pratar om helheten. Även om det kan kännas långt borta, så sikta mot stjärnorna!

Feedbacken som kom på föreläsningsserien är att den blev ungefär så bra som jag själv hoppades på. Jag hoppas på en uppföljning till hösten och då en kortare variant som vänder sig till hela ridskolan.
Tiden får utvisa hur det blir.

Vid tangentbordet återigen denna Jeanette, som startade föreläsningsserien med en presentation om valda delkapaciteter med framtagen idrottspsykologisk kravprofil för ridsporten.

Image

Ha det gott!!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s