Välkommen vinter!

Jo, jag tillhör en av dom som faktiskt välkomnar vintern ⛄. Nu är det enbart kallt och blåsigt och en massa lera som det bildas bakterier i. Bakterierna hamnar i alla eventuella småsår som hästarna drar på sig i just leran, och gör det svårt att hålla rent.
Leran smyger sig även under sulorna hos de hästar som har sulor och skapar extra tryck, vilket gör dom akut halta. Och obrukbara, helt i onödan. Vår hovslagare är dagligen på plats och fixar till skor som hamnar snett, vint, tappas och packas med lera på grund av just leran.

Detta är en av de anledningar till att jag välkomnar just vintern som ändå är på ingång. Som redan varit på en kort visit.

Tzune rapporten för följande vecka är; vila. Redan?
Ja, Tzune är en väldigt ung häst (bara fyra år) och i hans liv har det på den här korta tiden hänt massor med saker som han behöver smälta.
För det första har han flyttat, till en ridskola där det är mycket aktivitet från tidig morgon till sen kväll. Han har fått ett nytt syfte här i livet, från renodlad tävlingshäst till att bli ridskolehäst. Han har bytt ryttare, förvisso fortsättningsvis bara en ny ryttare, men likväl en ny ryttare. Han har fått nya kompisar, en så länge en jämnårig kamrat i Sussies treåring Boomerang – lika barn, leka bäst ;).
Han har vuxit i sin gängliga lilla kropp och breddat sig och byggt en hel del fina muskler och gått från en rätt så skranglig liten individ till en mer rejäl och riktigt snygg kille.
Ovanpå allt detta har han även förstått att jag vill ha honom reglerbar/kommunicerbar/påverkbar mellan hinder, han har varit ute i skog och mark och tränat upp sin kondition och han har i alla fall provat på och någorlunda förstått den sidförande skänkeln.
Så nog är han mer än värd en veckas vila? Han är fin Tzune, han har ett hjärta av guld. I mina ögon växer han varje dag.

20121101-232206.jpg

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s