Ännu en trotjänare har lämnat oss för de evigt gröna ängarna..

Som avslut *pepparpeppar, ta i trä* på en lång och turbulent höst och vinter där våra hästar haft lite väl frekventa besök av farbror doktorn på grund utav diverse små och stora skador samt några få kolikfall av olika svårighetsgrad. Kom idag vårt fina fuxsto Paddy in från hagen på tre ben.

Återigen det där tråkiga, tunga beskedet att ta.

paddy_2

 

Paddy är en fin liten häst som jag länge sett som underskattad. En härlig individ full av liv och bus, alltid med glimten i ögat och aldrig någonsin av elakhet. Paddy som jag hoppat och dressyrat en hel del på i mina tidiga dagar på SoRK. Och som hon älskade att hoppa den lilla märren. I början av min karriär ville jag knappt titta när hon satte av mot hindret och man liksom såg hur hon sa: Håll i dig du – det här fixar jag! Till sin ryttare däruppe på ryggen.

På sistone har Paddy vikarierat som ponny för det mesta och bara gått någon enstaka storhästlektion. De är värda det på ålderns höst, att få trappa ner och bära små. lätta barn efter lång och trogen tjänstgöring.

Precis som Charlie, så är Paddy en individ som verkligen kommer fattas mig, då vi kamperat ihop i tio års tid. Lärt ryttare att rida, utvecklat ryttare och lärt av varandra. Dessutom blir det väl upprorsstämning i hagen nu när kommandoran bara kan se på uppifrån sin gröna äng och sucka när det inte längre är någon som tuktar de uppstudsiga och ser till att de håller sig på sin plats.

Paddy min vän, njut av din gröna äng och ta hand om Charlie, Gilbert, Anjola och alla de andra fina. Håll ordning på flocken och njut av solsken och grönt gräs.

Just nu känns vintern lite extra kall.

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ännu en trotjänare har lämnat oss för de evigt gröna ängarna..

  1. erica skriver:

    ÅÅÅÅÅ älskade Paddy

  2. Tina Elfström skriver:

    Paddy min vän. Jag blev så ledssen när jag läste att du har flyttat upp till de sälla jaktmarkerna. Tack för allt du gett mig, alla underbara lektioner när du har kånkat runt med mej på din rygg och den svindlande framfarten mot hindrena som jag i början tyckte var skrämmande snabbt:)
    Tack för alla gosiga stunder i din spilta, ditt gnäggande när du visste att det var godis på gång. Sen den dagen jag för första gången blev tilldelad dej har jag älskat dej min underbara Paddy. Jag kommer att sakna dej så otroligt mycket. Trots att jag visste att den här dagen skulle komma förr eller senare så känner jag mig så fruktansvärt sorgsen. Ta väl hand om dej!
    En vacker dag på andra sidan regnbågsbron så kommer vi att träffas igen………//Tina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s