Vem är den där ”man”?!?

En sak som slog mig nu under morgonen, som jag hör alldeles för ofta. Det är benämningen man. VEM ÄR MAN?!?!?!

Jag hör det allra oftast när det kommer till kritik. Och då oftast negativ sådan. Sån som är svår att stå för. Ett vanligt uttryck är ”eller skiter MAN i det”? I negativa sammanhang.
I positiv bemärkelse brukar det vara; ”jo, rätt bra men han/hon (hästen) gör ju inte som MAN vill. Alternativt: lite bättre kan MAN.

VEM ÄR MAN?!?!

Det är ett uttryck med för mig en fruktansvärt tröttsam klang. I BÅDA situationerna.
VÅGA ta ansvar över det DU slänger ur dig både i positiv och negativ bemärkelse.
Jag slår vad om att den där MAN/DOM etc inte har för avsikt att på något som helst sätt skita i saker och ting. Det är bara så att det ”vaddetnuärduvillskahända” inte sker exakt närvarochhur DU vill. Alla har inte samma rytm. Precis som våra fyrbeningar.

Jag slår även vad om att den där MAN gärna vill eller i alla fall skulle må bättre av att istället ge sig själv positiv kritik. Tänk: joo för tusan, idag red jag riktigt bra istället för att lägga på MAN att det kunde gått bättre.

Var modig, ärlig och rak i din feedback till din omgivning. I slutändan handlar det enbart om valda sanningar om olika saker.
DU har möjligheten att VÄLJA hur du ser på saker och ting i ditt liv. Och om det mesta är dåligt så kanske det är dags att finna nya glädjeämnen i livet som förhöjer din vardag. Du kan träna på allt. Och den sämsta tjänst Du kan göra dig själv är att sluta utvecklas både som person, inom ditt yrke och inom din hobby etc..
Såklart blir det svårare att se nyanserna i livet och att känna riktig glädje!

Gör dig själv en tjänst och byt glasögon om livet börjar kännas enkelspårigt och det mesta som slipper ur dig är negationer.
Livet blir inte roligare än man gör det anyway. Och det är på tok för kort att slarvas bort.

Välj ditt eget liv och rikta din feedback. Positiv som negativ, är det befogat?
Var konstruktiv och direkt. Så växer du i din omgivnings ögon. Förmodligen kommer du även att få mer positiv återkoppling själv för att du vågar ta ansvar över ditt tyckande och tänkande.

Var även noga med att sluta kasta sten i glashus, bemöt andra som du själv vill bli bemött. Var en person som de runt omkring dig vill och kan uppskatta. Gör åt andra som du vill att andra ska göra åt dig. Det ÄR SÅ enkelt. Och ändå förbaskat svårt. I grund och botten kan ändå hemligheten vara att återigen lära sig uppskatta de enkla sakerna i livet.
Prova vettja!

Nog för nu.
Ha en fin dag!

20130111-075326.jpg

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s