Ridskolechefen på Sundbyholm

Idag var jag (Frida E), Frida L och vår ridskolechef Eva på tävling. Denna gång var vi på Sundbyholm för att Eva skulle tävla sin häst Lund. För de som inte har varit på Sundbyholm så måste jag först förklara vilken häftig tävlingsplats det är! Tävlingsplatsen är Sundbyholms travbana, där själva banan är i travbanan. Ja ni läste rätt, I travbanan. Först finns det ingen speciell ridbana för framridning utan man rider fram ute på travbanespåret. Sedan är det en relativt liten framhoppning med två hinder (inte samma lyx med 5 hinder som hos oss). Tillsist är själva banan stor och luftig, belägen mitt i den ovala travbanan.

Vi startade med att lasta 05:30 och var sedan framme ca 07:30, registrering i sekretariat och veterinärbesikting gick smidigt och snabbt. När jag och Frida fått på Lund all utrustning inför första klassen så slängde sig en häst tillhörde transporten bredvid och en skenande häst var kanske inte det första vi räknat med på morgonen, definitivt inte Lund heller. Helcool som Lund är så var detta inget problem och kollade på oss Fridor som om vi var knäppa eftersom vi jagade upp oss.

I 120 cm (regionalt) gick det galant och en 0+0 runda gav Eva en 12:e plats! 7 timmar senare var det dags för start nummer två, vilket var i 130 cm (nationell) klassen. Även denna klass gick galant men ett sketans pet i omhoppningen gjorde att resultatet blev 0+4.

Alla är glada och trötta efter en härlig dag med bra resultat, trots lite regn. Påväg hem nu och precis när vi rullade ut från tävlingsplatsen så möttes vi av en snö/hagelstorm! Skönt att vara påväg hem och inte stå ute i det hemska vädret 🙂  

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s