Funktionär

Att vara funktionär på Sollentuna Ridklubb
Att vara funktionär på våra lokala tävlingar här på Sollentuna Ridklubb innebär att man som medlem i klubben hjälper till på våra lokala tävlingar. T ex stå på banan, vara parkeringsansvarig eller hjälpa till att stå i caféet mm.
Du gör en stor nytta och det är tack vare våra funktionärer vi kan hålla i våra större lokala tävlingar som är en viktig inkomstkälla för klubben. Genom att vara funktionär får man med sig en stor erfarenhet av hur en större hästtävling går till.

Även fast det är väldigt bra ifall man kan ställa upp så mycket som möjligt som funktionär kan man välja själv hur många klasser man vill stå. Att stå endast en klass är mycket bättre än att man inte ställer upp någon klass. Det gör så att våra tävlingar flyter på smidigare och det blir en bättre tävlingsplats för ryttarna att tävla på.

Är du över 10 år spelar det ingen roll hur pass stor erfarenhet av hästar du har. Det finns funktionärsposter för alla, från de som aldrig suttit på en häst till de som ridit allra högsta Grand Prix! Föräldrar får gärna ställa upp någon/några klasser under dagen.

Bra att veta! (Hopptävling)
– Ponnytävlingen är på lördagen, hästtävlingen är på söndagen.
– En klass pågår ca 2 h, det är 4 klasser under en tävlingsdag.
– Står man 2 stycken klasser under en dag bjuds man på en gratis
fika för att kunna fylla på energi.
– Står man en hel dag som funktionär ingår en gratis lunch och en fika.
– Att vara funktionär är riktigt roligt för de som inte själva kommit ut på tävlingsbanorna än 🙂

* Funktionärsposterna vi behöver hjälp med:
– Parkeringsansvarig, håller ordning på alla hästsläp som rullar
in under dagen
– Framridning, håller koll på ekipagen som rider fram
– Framhoppning, håller koll på ekipagen som hoppar fram
– Stå vid insläppet, släpper in och ut ekipage från ridhuset
– Stå på banan, bygga upp hinder som rivs
– Domartornet, sitta uppe i domartornet och hjälper till med att t.ex. ta tid
– Kafeteriapersonal, hjälper till att sälja i cafeterian till
hungriga ryttare under tävlingsdagen
– Vaktmästare, för de yngsta som hjälper till lite överallt


Läs mer: Funktionärsuppdraget


Tävlingsverksamheten vid Sollentuna ridklubb syftar till att ge tävlingsintresserade möjlighet till att tävla. Verksamheten fokuserar på att skapa goda förebilder och samhörighet mellan ryttarna och deras ledare. Genom att anordna tävlingar får klubbens medlemmar möjlighet att tävla på hemmaplan och övriga medlemmar möjlighet att se våra tävlingsekipage, samtidigt som vi skapar möjlighet till intäkter till klubben. För att vi ska kunna bedriva vår tävlingsverksamhet behöver vi hjälp från både tävlingsryttare, föräldrar och ridskoleryttare. Att ställa upp som funktionär vid våra tävlingar är en del av medlemskapet i Sollentuna Ridklubb, det skapar klubbkänsla – att vi arbetar tillsammans!

IMG_7135Varmt tack till alla funktionärer!
Det är ni som gör tävlingarna så bra!