Hoppspecialen i Solna

I söndags den 26 maj var våra duktiga hoppryttare i väg till Solna och tävlade.
De visade upp sig och våra fina hästar på allra bästa sätt och kom hem med ett helt fång av prisrosetter.

I första klassen som var en clear round på 0.85 red tre ryttare felfritt och fick rosett, Rebecca Sjödin på Corall, Joanna Norrthon Risberg på Pompadour och Lovisa Näslund på Colorado.

I andra klassen som var en tidshoppning på 0.95 tog vi storslam med hela 4 av 7 placeringar. Vann gjorde Frida Ejneborn på Camrat, trea Jasmine Axelsson på Maksima, fyra Rebecka Eriksson på Yroll och femma Rebecca Sjödin på Corall.

Och i tredje klassen som också var en tidshoppning på 1 m tog vi ytterligare en rosett genom Camilla Persson på Lund som slutade sexa.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Fixardag 12 maj

12 maj hjälptes flera av medlemmarna åt att göra det där lilla extra för ridskolan. Det byggdes nytt speakerbås (det förra blåste bort), byttes plank i sjukhagar, oljades trätrall, byggdes hagstaket och krattades grus bland annat. God stämning hela dagen! Varmt tack allihop!

Se fler bilder från fixardagen här: länk

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Hälsningar från Moa

Här kommer en liten jul och nyårshälsning från vår gamla trotjänare Norrhaga Moa som säkert många av er kommer ihåg.

Hej hej😊
Moa trivs bra här med oss♡
Pigg som en mört fortfarande.
Hon älskar att springa fort…är busig och bockar gärna. Men aldrig när mina två yngsta barn sitter på, eller någon ovan.
Går såklart samlat och fint då jag begär det. Gillar att träna på bågskyttebanor (har endast gjort ett KM i beridet bågskytte än så länge, jag måste träna mer för egen del. Moa fixar det galant) och långa dagsturer i skogen här i Äppelbo, Dalarna

Vi älskar hennes speciella personlighet. Och här blir hon för evigt kvar.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

KM i hoppning 2018

Sollentuna ridklubbs klubbmästerskap i hoppning avgjordes i fredags! Med inverkan som bedömning korades Maja Hjort på Sam (senior) och Alma Nordin på Bambi (junior) som klubbmästare! Alla placerade fick rosett och hederspriser. Dessutom kommer vinnarnas namn fästas på vår vandringspokal som går att se i prisskåpet i kafeterian. Stort grattis Maja och Alma, och alla som deltog för fina ritter!

Läs mer

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Välkommen Coco

Igår kväll var Eva och hämtade två nya hästar som har rest i fyra dagar (med pauser) direkt från Irland. En B-ponny som hon kommer att behålla och en D-ponny som kommer att flytta in på ridskolan. Vår nya ponny heter Coco och är 5 år och grundutbildad.
Båda står nu ute i karantänboxarna och kommer endast att skötas av personal till en början. Titta gärna, men gå inte innanför avspärrningarna.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Hästnyheter sommaren 2018

Denna sommar 2018 har vi glädjande nog fått köpa Fille som vi haft till låns från hans uppfödare sedan 2015.

En sorglig nyhet är att vi har varit tvungna att ta bort PomPom då han drabbades av akut hälta i början på sommaren. Vi är många som kommer att sakna denne läromästare.
Gordon o Pompom 2

På bilden till höger: Gordon och PomPom på bete 2013 – nu får ni beta på de evigt gröna ängarna tillsammans.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

USEK ordnade övernattning 5-6 maj

Hej!
5-6 maj hade vi i U-sek övernattning med temat världen runt.

Vi startade övernattningen med en mexikansk middag med tacos. Här fick vi även exotiskt besök av brandkåren som ville hälsa på, och som provade våran trähäst Otto! Därefter gick vi in i ridhuset för att köra OS med flera olika grenar. Barnen var uppdelade i fyra lag och det blev en vinst för Grekland-laget. Lag Tyskland kom på andra plats, Mexiko kom trea följt av Frankrike på fjärdeplats. När OS var slut så fick barnen springa runt i ridhuset, så vi tog fram våra käpphästhinder. Sen var det dags för de som inte skulle sova över att åka hem och för våra övernattare att bädda inför natten. Efteråt togs det fram snacks och vi tittade på filmen Dreamer. När filmen var slut var det dags att gå och lägga sig.

Dagen därpå fick barnen äta en fransk frukost varpå vi även lekte lite lekar och hoppade hinder igen. Efter en timme var det dags för hämtning och ett gäng trötta men glada barn lämnade stallet.

Som ni ser så hade alla väldigt roligt, både barn och vi i usek. Vi hoppas på fler sådana här roliga övernattningar! Vem vet när nästa kommer…

Håll utkik på vår instagram, facebook och på tavlan vid usekhörnan!

Vi ses i stallet, och ha ett underbart sommarlov! 😀
/USEK

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Fälttävlan!

Louise Nyberg hade en framgångsrik helg på Botkyrka ridklubbs tävlingar i fälttävlan 19-20/5! Med sin systers häst Manchester vann hon klassen H90 rosa med resultatet dressyr 66,50%, felfri hopp och 2 straff i terrängen = 35,5 straff. Med sin ponny Ballycar Lad red Lollo en P70 och fick godkänd clear round m resultaten dressyr 64,50%, felfri hopp o en sekund från optimaltid i terrängen vilket gav 0 straff = 35,5 straff. Grattis Lollo!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

18 rosetter!

Nu blir det mycket resultat här då våra sork ryttare varit så duktiga!

Hela långhelgen har olika speccgrupper varit och tävlat, både hemma och borta. Ryttarna var super duktiga och vi fick totalt hem 18 rosetter!
Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Emilia och DJ Tambor på 2:a plats!

Emilia Adolfsen och DJ Tambor erhöll en andraplats i LC1 på Mälarhöjden RK dressyrtävling den 30/4 .Ekipaget fick 65,14%! Grattis!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar