Välkommen Coco

Igår kväll var Eva och hämtade två nya hästar som har rest i fyra dagar (med pauser) direkt från Irland. En B-ponny som hon kommer att behålla och en D-ponny som kommer att flytta in på ridskolan. Vår nya ponny heter Coco och är 5 år och grundutbildad.
Båda står nu ute i karantänboxarna och kommer endast att skötas av personal till en början. Titta gärna, men gå inte innanför avspärrningarna.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Hästnyheter sommaren 2018

Denna sommar 2018 har vi glädjande nog fått köpa Fille som vi haft till låns från hans uppfödare sedan 2015.

En sorglig nyhet är att vi har varit tvungna att ta bort PomPom då han drabbades av akut hälta i början på sommaren. Vi är många som kommer att sakna denne läromästare.
Gordon o Pompom 2

På bilden till höger: Gordon och PomPom på bete 2013 – nu får ni beta på de evigt gröna ängarna tillsammans.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

USEK ordnade övernattning 5-6 maj

Hej!
5-6 maj hade vi i U-sek övernattning med temat världen runt.

Vi startade övernattningen med en mexikansk middag med tacos. Här fick vi även exotiskt besök av brandkåren som ville hälsa på, och som provade våran trähäst Otto! Därefter gick vi in i ridhuset för att köra OS med flera olika grenar. Barnen var uppdelade i fyra lag och det blev en vinst för Grekland-laget. Lag Tyskland kom på andra plats, Mexiko kom trea följt av Frankrike på fjärdeplats. När OS var slut så fick barnen springa runt i ridhuset, så vi tog fram våra käpphästhinder. Sen var det dags för de som inte skulle sova över att åka hem och för våra övernattare att bädda inför natten. Efteråt togs det fram snacks och vi tittade på filmen Dreamer. När filmen var slut var det dags att gå och lägga sig.

Dagen därpå fick barnen äta en fransk frukost varpå vi även lekte lite lekar och hoppade hinder igen. Efter en timme var det dags för hämtning och ett gäng trötta men glada barn lämnade stallet.

Som ni ser så hade alla väldigt roligt, både barn och vi i usek. Vi hoppas på fler sådana här roliga övernattningar! Vem vet när nästa kommer…

Håll utkik på vår instagram, facebook och på tavlan vid usekhörnan!

Vi ses i stallet, och ha ett underbart sommarlov! 😀
/USEK

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Fälttävlan!

Louise Nyberg hade en framgångsrik helg på Botkyrka ridklubbs tävlingar i fälttävlan 19-20/5! Med sin systers häst Manchester vann hon klassen H90 rosa med resultatet dressyr 66,50%, felfri hopp och 2 straff i terrängen = 35,5 straff. Med sin ponny Ballycar Lad red Lollo en P70 och fick godkänd clear round m resultaten dressyr 64,50%, felfri hopp o en sekund från optimaltid i terrängen vilket gav 0 straff = 35,5 straff. Grattis Lollo!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

18 rosetter!

Nu blir det mycket resultat här då våra sork ryttare varit så duktiga!

Hela långhelgen har olika speccgrupper varit och tävlat, både hemma och borta. Ryttarna var super duktiga och vi fick totalt hem 18 rosetter!
Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Emilia och DJ Tambor på 2:a plats!

Emilia Adolfsen och DJ Tambor erhöll en andraplats i LC1 på Mälarhöjden RK dressyrtävling den 30/4 .Ekipaget fick 65,14%! Grattis!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Full rulle för specialgrupperna under påsken!

Påskhelgen har varit intensiv för specialgrupperna på SoRK! Samtliga tre grupper tävlade, ponnyspecialen och hoppspecialen på långfredagen och dressyrspecialen på påskdagen. Nedan kommer info, resultat och bilder från alla tre grupper. Sammanlagt fick vi ihop 12 rosetter från påskhelgen, bra jobbat alla!

Läs mer

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Placering på Ågesta!

Emilia Adolfsen tävlade den 30/3 på Ågesta ridklubb 2 st ponnier i Lc2. Först red hon ponnyn Imagine Once (kat C) med vilken hon fick 65% och de vann klassen! Därefter red hon DJ Tambor (kat D) och fick 64.83% vilket resulterade i en 9:e plats. Stort grattis Emilia!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Grattis Lovisa!

Lovisa Uddmäre har klarat ännu en examen och kan nu titulera sig Svensk Ridlärare Level II.
Grattis Lovisa!
Och grattis till Sollentuna Ridklubb som har så välutbildad personal!

Bilder från när personalen firade Lovisas examen.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Vinst för Emilia och Tambor DJ!

Igår, tisdagen den 6/3, var Emilia Adolfsen iväg till Eskilstunaortens Ryttarförening på en dressyrtävling med Tambor DJ. I LC:1 fick de 66,667% och i LB:2 fick de 69,667% vilket resulterade i en vinst!!! Vi önskar Emilia ett stort grattis till de båda fina procenten och för vinsten i LB:2!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar