Vad händer på onsdagarna?

Vi är många som undrar vad som händer på dagtid i stallet. Ibland får vi små inblickar i ridlärarnas arbetsliv när inte vi elever är på plats.

Idag hade de lite skoj med voltige där Pokey visade sig vara en lysande stjärna på voltige himlen.

Snabbt klipp på Carro och Pokey,

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Nya sitsvästar

Onsdagen den 20/11 hade personalen och alla praktikanter som vanligt sin ridlektion. Dagen till ära provades de nya sitsvästarna som klubben har köpt in. Dessa har linjer på bröst, rygg och armar för att man ska kunna se att man sitter i en korrekt sits. Tanken är att dessa även ska kunna användas på lektion.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Utbildningsdag för personalen

 

Tisdagen den 29 oktober var samtlig personal inbjuden till en utbildningsdag med kommunikation och hästsjukvård på schemat. En mycket lyckad dag där samtlig personal närvarande.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Ponnyspecen i Väsby

Söndagen den 20 oktober var ponnyspecialen i Väsby och tävlade. De som åkte den här gången var Hannah Wallin med Nicke, Delara Marolfi med Hippe, Matilda Nerström med Cocos och Lina Wistemar med Major. Trots en regnig morgon och förmiddag hade vi en bra dag.

Cocos visade att hon kommer att bli en riktigt bra ponny och tog med Matilda hem två rosetter i avdelning B i båda sina klasser. Major visade att gammal är äldst och vann sin första klass som var en tidshoppning LE tillsammans med Lina.
Tack till Eva som ställde upp som coach då Carro var i väg och tävlade själv.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Nya ponnyer till ridskolan

Idag den 26 september kom två nya ponnyer till ridskolan. Attyrory Dianne 6 år och Loobrhy’s Dazzler 5 år.  Båda kommer direkt från Irland och de kommer till en början att bo ute i karantänstallet och bara hanteras av personalen. Titta gärna, men gå inte innanför avspärrningarna.

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Hoppspecialen i Solna

I söndags den 26 maj var våra duktiga hoppryttare i väg till Solna och tävlade.
De visade upp sig och våra fina hästar på allra bästa sätt och kom hem med ett helt fång av prisrosetter.

I första klassen som var en clear round på 0.85 red tre ryttare felfritt och fick rosett, Rebecca Sjödin på Corall, Joanna Norrthon Risberg på Pompadour och Lovisa Näslund på Colorado.

I andra klassen som var en tidshoppning på 0.95 tog vi storslam med hela 4 av 7 placeringar. Vann gjorde Frida Ejneborn på Camrat, trea Jasmine Axelsson på Maksima, fyra Rebecka Eriksson på Yroll och femma Rebecca Sjödin på Corall.

Och i tredje klassen som också var en tidshoppning på 1 m tog vi ytterligare en rosett genom Camilla Persson på Lund som slutade sexa.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Fixardag 12 maj

12 maj hjälptes flera av medlemmarna åt att göra det där lilla extra för ridskolan. Det byggdes nytt speakerbås (det förra blåste bort), byttes plank i sjukhagar, oljades trätrall, byggdes hagstaket och krattades grus bland annat. God stämning hela dagen! Varmt tack allihop!

Se fler bilder från fixardagen här: länk

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Hälsningar från Moa

Här kommer en liten jul och nyårshälsning från vår gamla trotjänare Norrhaga Moa som säkert många av er kommer ihåg.

Hej hej😊
Moa trivs bra här med oss♡
Pigg som en mört fortfarande.
Hon älskar att springa fort…är busig och bockar gärna. Men aldrig när mina två yngsta barn sitter på, eller någon ovan.
Går såklart samlat och fint då jag begär det. Gillar att träna på bågskyttebanor (har endast gjort ett KM i beridet bågskytte än så länge, jag måste träna mer för egen del. Moa fixar det galant) och långa dagsturer i skogen här i Äppelbo, Dalarna

Vi älskar hennes speciella personlighet. Och här blir hon för evigt kvar.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

KM i hoppning 2018

Sollentuna ridklubbs klubbmästerskap i hoppning avgjordes i fredags! Med inverkan som bedömning korades Maja Hjort på Sam (senior) och Alma Nordin på Bambi (junior) som klubbmästare! Alla placerade fick rosett och hederspriser. Dessutom kommer vinnarnas namn fästas på vår vandringspokal som går att se i prisskåpet i kafeterian. Stort grattis Maja och Alma, och alla som deltog för fina ritter!

Fortsätt läsa

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Välkommen Coco

Igår kväll var Eva och hämtade två nya hästar som har rest i fyra dagar (med pauser) direkt från Irland. En B-ponny som hon kommer att behålla och en D-ponny som kommer att flytta in på ridskolan. Vår nya ponny heter Coco och är 5 år och grundutbildad.
Båda står nu ute i karantänboxarna och kommer endast att skötas av personal till en början. Titta gärna, men gå inte innanför avspärrningarna.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar