Hästar vi minns

Klicka på bilderna nedan för att läsa mer

Anjola

Snobben

Hobiecat

Belladona

Charlie

Paddy

Maverick

Maverick

Goodman

Goodman

Oliwer

Oliwer

Rozi

Rozi

Namir

Namir

Kavalano

Kavalano

Guernica

Guernica

Tunette

Tunette

Britney Spears

Britney Spears

Gordon

Gordon

Tzune

Tzune

Danitza

Danitza

Rocky

Rocky

Kazano

Kazano

Ture

Ture

Tristan

Tristan

PomPom

Pompom

Ladina

Ladina

Porana

Porana

Santana

Santana

Q

Q

Blakkie

Blakkie

Harry

Harry


Trooper2 av Maja H 90x127BRIDGEFOOT TROOPER (2006-2020)
Okänd härstamning
Det är med stor sorg som vi vill meddela att vår älskade vän och kollega Trooper har fått somna in och nu galopperar på de evigt gröna ängarna. Efter ett hastigt insjuknande på betet sommaren 2020 visade de sig efter undersökning på veterinärkliniken att han fått leukemi och tyvärr fanns inget mer att göra. Trooper lider inte mer och vi får försöka behålla alla fina minnen vi har med denna fantastiska lektionshäst…


Harry HARRY (1992-2019)
Vår fina Harry har lämnat oss (december 2019). Harry var en väldigt snäll ponny som har varit på SoRK i 20 år. Det blir ett stort tomrum efter den lilla hästen.


blakkie-90x127BLAKKIE (2008-2019)
Efter en lång tids hälta som visade sig inte gå att behandla var vi tvungna att ta det tunga beslutet att Blakkie fick lämna oss i november 2019. Det blev nästan precis 3 år för denna fina och speciella lilla häst hos oss på SoRK. Vi är många som kommer att sakna henne!


No Question

No Question (Q) (2006 – 2019)
e: Hamilton, u: Fleur,  ue: Orust
Tyvärr har Q (No Question) dragits med återkommande hältor som till slut visade sig inte gå att behandla. Därför var vi tvungna att i oktober 2019 ta det svåra beslutet att låta Q somna in, alldeles för tidigt. Vi är många som kommer att sakna denna fina häst!


SantanaSANTANA (2007-2019)
E: Charming boy    U: Sandua    Ue: Last Liberty
Efter upprepade behandlingar och lång rehabilitering utan resultat måste vi tyvärr ta beslutet att Santana får lämna oss. Vi är många som kommer att komma ihåg det stora och vackra, mörka stoet med en speciell personlighet.


Porana PORANA (1997-2019)
e. Kenwood   u. Jorana   ue. Darnels
Porana var under en längre tid halt. Tyvärr svarade hon inte på sin behandling som vi har hoppats utan vi var tvungna att ta det svåra men nödvändiga beslutet att hon fick galoppera vidare på de evigt gröna ängarna. Vi är många som kommer komma ihåg och sakna dig!


Ladina 90x127

LADINA
Ladina har flyttat (sept 2018) till en 4-H gård med lite lugnare verksamhet där man bl a har handikappridning. Vi önskar Ladina lycka till med sitt nya jobb och hoppas hon kommer att trivas bättre med en lite mer kravlös tillvaro. Vi är många som kommer att sakna denna genomsnälla ponny.


PompomPOMPOM (1996-2018)
Vår läromästare PomPom har tyvärr fått lämna oss i början på sommaren 2018 då han drabbades av akut hälta. PomPom har gett många ryttare fina ridupplevelser genom åren. Han var riktigt duktig i hoppning i yngre dagar och har varit populär tävlingshäst på klubbtävlingarna i dressyr de senaste åren. Tack för de här åren PomPom – vi är många som kommer sakna dig.


Ture

TURE
Ture har tyvärr fått lämna oss då upprepad behandling och lång rehabilitering inte lett till någon förbättring av hans hälta (mars 2018). Ture var lika snäll som stor och var väldigt mysig att sköta om.


TristanTRISTAN
Då upprepad behandling av Tristan tyvärr inte lett till någon förbättring måste han nu lämna oss pga hälta (jan 2018). Han har varit en fantastisk läromästare, duktig både på dressyr- och hoppbanan och alltid lika rar i stallet. Vi kommer sakna dig Tristan!


RockyTyvärr blev vi söndagen 2 juli 2017 tvungna att ta bort vår fina Rocky efter att han råkat ut för en olycka. Vi kommer minnas honom som en högrest, vacker, brun valack som gett många av oss härliga både hopp- och dressyrupplevelser.


ChiahaCHIAHA HAR ÅKT HEM (maj 2017)
Tack för den här tiden Chiaha! Du har glatt många av oss med ditt vänliga humör och din arbetsvillighet. En riktigt rolig ridkompis helt enkelt. Nu har du åkt hem till din familj för att tävla i hoppning bland annat. Lycka till!


BUBI ÄR PENSIONÄR (nov 2016)
Han åkte till en familj i Vallentuna fredag 18/11. Nu får han ta det lugnt och vi är tacksamma för den tid vi haft honom hos oss. Ha det så bra Bubi!!


NITAN ÄR PENSIONÄR (ht2016)
Nitan har flyttat till ett hem på landet där han ska gå som sällskap och lite lättare ridning. Lycka till Nitan och tack för den här tiden!


Dolly DOLLY har sålts (feb 2016) till en privatryttare. Hon var ju lite för pigg för vår verksamhet.


Kazano

KAZANO 1989-2017
Fina Kazano har lämnat oss.
Kazano flyttade till en mindre verksamhet hösten 2016 där han trivts och haft det lugnt. Vi är många som saknar gentlemannen Kazano som tagit oss runt i manegen, över hinder och på uteritter, alltid lika arbetsvillig och trevlig. Tack för alla år Kazano!


DaDanitzanitza
Fina lilla Danitza har efter en lång tids hälta inte svarat på behandlingen och det svåra beslutet fick tas att hon skulle lämna oss. En mjuk och känslig häst som kommer saknas av många. (2016-03-31)


Tzune Tzune har lämnat oss (2/3 2016) pga upprepade hältor som inte gick att reparera.


GordonGordon
Gordon var en speciell häst. Många har fastnat för den sällskapliga och vänliga hästen när de en gång har träffat honom och har fina och roliga minnen att berätta. Han var en genomsnäll häst som älskade människor och hade en glad och optimistisk syn på livet. I grunden en mycket lydig och känslig häst, som både var en snäll kompis för mer orutinerade ryttare, och en utmaning för de mer rutinerade. Gordon blev 20 år (2015-11-20).


Tunette Tunette
Vårt fina sto Tunette har fått lämna oss. Tunette var alltid mysig att sköta om och en snäll och uppskattad kompis av de andra hästarna i hagen. En stabil ridskolehäst, som tryggt guidade ryttaren runt lektionen. Hon fick en hälta i ett bakben i vintras som nu kom tillbaka och visade sig vara obotlig. Tunette lämnade oss 15 oktober 2015. Hon blev 21 år.


GuernicaGuernica
En mycket omtyckt häst har fått lämna oss. Hon dragits med upprepade hältor och till slut fick det svåra belutet tas. Den sista tiden har hon varit ute hela dagarna på bete. (2015-06-12)


Kavalano har galopperat vidare.
Vår mycket omtyckta, fina ponny Kavalano har fått lämna oss. Efter upprepade hältor fick det svåra beslutet tas. Vi är många som kommer sakna honom. (2015-06-12)


BrittaBritney Spears ”Britta”
F 1999 C – ponny
Britta visade sig inte hålla för ridskoleverksamhet och fick pensionera sig från ridskolan hösten 2015.


NamirNamir har efter lång och trogen tjänst lämnat oss.
Namir kom till oss som unghäst och har lärt många att rida.
Som flockledare har han också hållit ordning bland sina
hästkompisar. Vi är många som kommer att sakna den charmiga hästen.
Namir blev 22 år. (2015-02-11)


NaronNaron har blivit pensionär! 
Naron har flyttat till en mindre verksamhet där han ska gå enklare lektioner tre dagar i veckan. Han bor på en lösdrift med shetlandsponnier och B-ponnier.
Lycka till Naron!


Nu är Moa pensionär!
Efter många år här på ridskolan, uppskattad av alla, flyttade Moa oktober 2014. Moa som i yngre dagar var en duktig tävlingsponny och senare år en uppskattad barn- och handikapp-ponny får nu ett lite lugnare liv att se fram emot. Lycka till, vi kommer att sakna Dig!


Hobbe 90x127Hobiecat (Hobbe) (2005 – 2012)
Danzas     Campari M
Vår nya fina hopphäst fick en sårskada under våren 2012. Efter upprepade problem med läkning fick han tas in till djursjukhuset under sommaren. Där tillstötte komplikationer och han fick tyvärr tas bort.


anjola portr 400x600Anjola (1985-2010)
Welsh, C-ponny
u: Ekelunds Anjo, ue: Jesper
Anjola var en älskad liten C-ponny. Många av de nu vuxna ryttarna på SoRK började sina första ridlektioner med denna lilla dam. Hon var med på hopptävlingar och var Lilla Rudolf på Luciashowen – en roll som hon mycket tydligt tyckte om. Anjola blev 25 år.


BelladonnaBelladonna (Bella) (2005 – 2012)
u: Akribori     ue:Brisad
Ett mycket trevligt och kelsjukt sto, som tyvärr hade en benskada som inte gick att åtgärda.

 


Snobben SNOBBEN (1989–2011)
C-ponny av okänd härstamning
Placerad upp till lätt-C i hoppning. Han var den perfekta hästen för våra minsta ryttare, snäll mot allt och alla. Gick handikappridning vilket han trivdes med och hans höjdpunkter på året var julshowen, gymkhana och betet. En mycket älskad ponny och nu saknad av många.